Projecten en Donaties

EERSTE DONATIE !!!

Het college Verenigde Naties 7062 N. in San Juan de Miraflores, was de eerste school die van Happy Cyclista en Mandela op de fiets een donatie fietsen heeft ontvangen. Wij zijn meer dan blij om dit college te kunnen helpen hun schoolkinderen de mogelijkheid te geven om met de goede ‘groene’ fietsgewoonte kennis te laten maken. Zo kon ons werk van sociale bijstand en vandaag een beter leven in Lima beginnen.

Hartelijk dank voor de directrice Marilu Tello Quintana en de docenten van de school die deze donatie mogelijk maakten. Het eerste doel in het Peruaanse onderwijs is geholpen, en de fiets als belangrijke middel van vervoer is geintroduceerd aan de kinderen van deze straat arme school. De kinderen die onze hulp het meeste nodig hebben, kunnen nu leren dit voor hun nieuwe vervoermiddel de fiets te gebruiken. (foto ESCUELA)

El Caral of Caral-Supe

Staat bekend als de oudste stedelijke beschaving van Amerika. Ongeveer 4400 jaar oud, hetzelfde tijdstip dat de piramides van Egypte gebouwd werden. El Caral bestaat uit de resten van 19 piramides en had ongeveer 3000 inwoners, die volledig in vrede leefden, er zijn geen wapens gevonden.

Het was pas dit jaar dat er in El Caral een fiets te zien is en de stichtingen Mandela op de fiets en Happy Cyclista zijn verheugd dat de eerste Zebra fiets daar z’n nieuwe baas heeft gekregen in plaats van geschreddert te worden. Deze man, in de typische tropenout-fit, bespaard met de fiets 10 uur te voet reizen per week. De gids kan hierdoor meer tijd aan z’n vrouw en de opvoeding van z’n kinderen besteden. Hij was zo blij als een kind.(Foto elCaral1 en preCaral)

DP World Callao !!!

We hebben samen met DP World, het grootste container overslag bedrijf van Peru, vier fietsen kunnen doneren aan Casa Hogar; een tehuis voor mishandelde en misbruikte meisjes.

De C.E.O. van DP World; dhr. Gerard van den Heuvel was meer dan tevreden met de fietsen en heeft de verantwoordelijkheid genomen voor het onderhoud, de totale renovatie en reparatie van deze gedoneerde fietsen aan Casa Hogar.

DP World Callao wordt bedankt voor de samenwerking en heeft aangegeven te willen blijven helpen met deze meisjes in nood. DP World, www.dpworld.com, een organisatie met actie en steun die zou moeten worden gekopieerd naar vele andere bedrijven.(foto Gerard, 2 , 4 en 6 )

De Sunday foundation, Mandela op de fiets en Happy Cyclista Foundation hebben de handen in een geslagen om Adesa Peru aan fietsen te kunnen helpen.

Sander de Kramer van de www.sundayfoundation.nl heeft een persoonlijke donatie gedaan aan Happy Cyclista zodat er fietsen geschonken konden worden aan Adesa Peru, een non-profit organisatie, die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van projecten met sociale bijstand in de vorm van onderwijs en gezondheidszorg aan de verschillende sectoren van Lima .

Adesa Peru werkt samen met verschillende entiteiten door het gezamenlijk creëren en ondersteunen van een verscheidenheid van projecten, evenementen, workshops en activiteiten die mede door de overheid gesteund worden, zie www.adesa-peru.org.

Adesa Peru heeft ons samen met Sander de Kramer deel laten nemen aan hun goede werk, Wij danken ze beiden dat we deze mogelijkheid hebben gekregen.(foto Adesa2Sander)

De Nederlandse ambassadeur Johan van der Werff

Het bezoek op zondag 26 april 2015 aan onze fietsstand op Koningsdag van de Nederlandse ambassadeur in Peru de heer Johan van der Werff. Na de fietstocht ‘Pedalea Oranje leef Groen’ kwam hij speciaal langs om ons goede fietswerk te zien.

We ontvingen hem op de stand van Happy Cyclista en vertelden hem over ons project en de visie van de stichtingen Happy Cyclista en Mandela op de fiets. De heer van der Werff vond het geweldig en heeft zijn steun toegezegd aan ons project. Zeker en vast daar onze doelen helemaal samenvallen met de promotie van de Nederlandse fietscultuur projecten van dezelfde ambassade. Beiden in het kader van de lucht kwaliteit van Lima te verbeteren.

Bedankt dhr. Van der Werff voor Uw bezoek en interesse. Wij verwachten dat we elkaar of Uw opvolger snel weer kunnen ontmoeten om de samenwerking voort te zetten.(foto standA plus brief ambassade)

JUAN CARLOS Luján 2015/05/17

Deze belangrijke communicatie manager, promotor van de website Sin Papel, was zo vriendelijk om ons project via zijn Facebook-pagina te verspreiden, en het aan ons doorspelen van de in alle gevallen goede feedback van mensen, dank Juan Carlos en RADIO SUCCES 18/05/2015

Bijlage; het door Juan Carlos geregelde artikel: "Enjoy! De ‘visionaire’ Nederlander Aart Bak doneert 50 fietsen met een klassiek ontwerp en brengt ze binnen het bereik van de gewone man, als onderdeel van het project om het milieu te beschermen en te verbetren."

Een fantastische vermelding op Uw radio van Aart Bak en het Happy Cyclista project en op de website van de Succesvolle Radio, dank dat U ons wilde helpen met het promoten van ons project. ( foto holandes)

Mandela: “Alles is onmogelijk tot het gedaan is”