Organisatie

Romina Blanca Henderson Vallejos

Romina Henderson is zelfstandig Peruaans ondernemer en heeft als taak op zich genomen om de fietsen in Lima Peru te ontvangen en te stallen.(foto meisje met hesje)

Carlos Hugo Lopez Guerra

Carlos Hugo Lopez Guerra 'ingeniero' is sportleraar te Lima, die o.a. de Semana Holandesa begeleidt waarin o.a. de Hollandse fietscultuur gepromoot wordt met een oranje fietstocht; de bicicleteada. Voor deze week is er via Carlos een gedegen samenwerking van de Nederlandse ambassade, en met de al bestaande fietsbonden, fanatieke fietsers, deelgemeenten en de Municipalidad Metropolitana de Lima (MML). (zie aanbevelings brief Ambassade en foto ambassadeur)

Deze MML organiseert al fietslessen op scholen en heeft aangegeven dat er geen fietsen zijn in Lima. Een hieraan verbonden organisatie is de Fe Y Alegria, die een NGO/scholengemeenschap voor technische vakken onder beheer heeft waar het vak fietsenmaker direct toegevoegd zou kunnen worden.

Een goed voorbeeld is de deelgemeente Surco, die enige tijd geleden 100 Chinese wegwerp fietsen cadeau heeft gedaan aan een lagere school.

Fernando Fausto Arquelo Santacruz

Fernando Fausto Arquelo Santacruz is een gewezen onderminister van Ecuador die ooit in Nederland architectuur heeft gestudeerd en zo een goede vriend is geworden. Fernando heeft grote interesse om de oer Nederlandse fietsen naar Quito Ecuador te halen en wil zijn kennis en gedegen netwerk graag in dienst stellen om onze stichting tot het juiste niveau te tillen.

In Nederland

Alle Nederlandse gemeenten hebben een groeiend probleem met overtallige en foutgeparkeede fietsen met de gemeente Amsterdam voorop. De oer Nederlandse fietscultuur heeft meer dan 20 miljoen fietsen bij elkaar gebracht met 6 miljoen gebruikers, wat ongeveer 3 fietsen per gebruiker is. Een fietsoverschot dat het straatbeeld bepaald en tot grote overlast lijdt.

Dit overschot en probleem loopt verder op door de opkomst van de electrische fiets (nu 5% ) en de meer dan een miljoen gestolen fietsen zonder aangiftes die voor een grijs fiets cirquit zorgen. Een overschot dat in de schredder verdwijnt, kapitaal vernietiging en een milieudelict. In Nederland zijn er op dit moment de bestuursleden Ton Huisman, Mickey Fentross, Peter Bouterse, Benno Schonis en Aad Bak, die meewerken met het inzamelen en verwerken van de fietsen in Nederland.

Statuten

Onze stichting heeft haar statuten gedeponeerd bij de Rotterdamse KvK onder nummer TL-2012TL0720401. De administratie is ten alle tijden ter inzage van onze niet commerciƫle organisatie.

Reparatie plek en distributiecentrum

Het is niet alleen het aanvoeren van de fietsen naar Lima Peru en andere landes zoals Ecuador en Sierra Leone, wat noodzakelijk is. Er moeten ook cursussen op scholen, verkeers- en fietsles in het algemeen gegeven worden. Hiervoor gaan er lokale mensen opgeleid worden.

En we hebben De ACOSTA Bike Shop !!

Beheerd door de gebroeders Armando Bernardo en Jorge Eduardo Acosta Loyola.

De fietsreparatie werkplaat met reserveonderdelen Acosta, gelegen op Av. 2 e Mayo 127 Barranco, heeft een staat van diens van 41 jaar en een grote economishce input gekregen door de import van de eerste container tweedehands fietsen in de geschiedenis van Peru !

Vandaag de dag is Acosta een belangrijk onderdeel van onze stichting en een belangrijke bondgenoot voor reparaties van onze oer Hollandes weesfietsen. Deze eerste zending betekende een stijging van de omzet en vele nieuwe klanten, zo dat er nu meer personeel werkt, het kleine aantal fietsen deed het werk zo toenemen dat er twee extra medewerkers nodig zijn om aan de vraag te kunnen voldoen.

Wij van Happy Cyclista zijn blij om een grootdeel van de voortgang van dit bedrijf te hebben bewerkstelligd, en verwachten dit in de nabije toekomst te mogen blijven doen.( zie fotos klein winkeltje)

Mandela: “Alles is onmogelijk tot het gedaan is”